Bij Patrick Borst is het eerst ontbijten en dan pas kolen rooien

HEERHUGOWAARD – Het is vaste prik bij groenteteler Patrick Borst in Heerhugowaard. Voor de twaalf jongeren de kolen van het land gaan halen moet eerst het ontbijt worden genuttigd in de kantine van het bedrijf.

Patrick Borst laat aan Nieuwe Oogst weten dat hij al jarenlang met schooljeugd werkt, zowel in de vakanties als op de zaterdagen en dat dat prima bevalt. ‘Ze willen heel graag werken, zelfs als ik wat minder werk heb staan ze te popelen om weer aan het werk te kunnen,’ aldus Borst tegen Nieuwe Oogst.

Dat de jongeren zo enthousiast zijn en vooral ook enthousiast blijven ligt grotendeels aan het ontbijt dat elke ochtend voor dat de ploeg het land op gaat wordt genuttigd in de kantine. Patrick Borst: “Het kwam voorheen nog wel eens voor dat de jongeren niets hadden gegeten en zelfs geen of te weinig brood meenamen om te eten, en eten is belangrijk om genoeg energie te blijven houden.

Veel hoeft het niet te kosten volgens Borst, eieren, wat worst en brood en je bent klaar en je hebt personeel die vol energie aan het werk gaat.  En als beloning krijg je jongeren die het naar de zin hebben en er ook veel van leren.

Reageer op dit onderwerp

Author: admin