WF Nieuws

Hulp nodig bij donorregistratie? Westfriese bibliotheken bieden hulp

WEST-FRIESLAND – Op 1 juli 2020 wordt de nieuwe Donorwet van kracht. Iedereen in Nederland vanaf 18 jaar die ingeschreven staat in een Nederlandse gemeente komt uiteindelijk in het Donorregister. Je kunt zelf je keuze opgeven. Wie dit niet doet krijgt automatisch de notitie dat je geen bezwaar hebt tegen orgaandonatie.

Je kunt je keuze online registreren. Bij de Westfriese Bibliotheken kun je terecht voor informatie over donorregistratie. Er liggen folders en wie de keuze niet online wil registreren kan er een papieren formulier ophalen. In de bibliotheken in De Goorn en Hoogkarspel kun je de bibliotheekmedewerker om hulp vragen bij de online registratie. Hiervoor hoef je geen afspraak te maken, je kunt terecht tijdens de openingsuren.

Meer informatie over de Donorwet en wat de bibliotheek voor je kan betekenen vind je op www.westfriesebibliotheken.nl/donor
Reageer op dit onderwerp