WF Nieuws

Omring, Waterpark, Medemblik

Bezoekregeling Omring locaties weer nagenoeg losgelaten

WEST-FRIESLAND – Sinds 25 mei is Omring stap voor stap de bezoekregeling op haar locaties aan het verruimen. En dat gaat zo goed dat Omring vanaf 29 juni weer verdere stappen wil zetten. Sterker nog, Omring laat de bezoekregeling zo goed als los. Dit doet Omring niet op 1 juli zoals het kabinet aangaf, maar al vanaf 29 juni. Natuurlijk wil Omring het wel veilig en verantwoord doen. Wat verandert er?

Vrijwilligers van 70 jaar en ouder ook weer van harte welkom

Omring zegt over het weer vrij laten van de bezoekregeling: ‘Wat zijn we blij dat we een aantal vrijwilligers weer op onze locaties mochten ontvangen! Het doet onze bewoners en onze medewerkers veel goed. Ondertussen gaat de strijd tegen het coronavirus nog steeds de goede kant op. Daarom gaan we de leeftijdsgrens voor vrijwilligers nu loslaten. Ook vrijwilligers van 70 jaar en ouder zijn dus weer van harte welkom. Uiteraard alleen als zij zich daar zelf comfortabel bij voelen.

Wel of niet komen?

“Wij willen niemand in gevaar brengen, zeker onze waardevolle vrijwilligers niet. Daarom hadden we een leeftijdsgrens ingesteld. Want juist de wat oudere vrijwilliger kan tot de kwetsbare doelgroep behoren. Tegelijkertijd begrijpen wij dat die leeftijdsgrens voor gezonde 70-plussers vervelend en onnodig kan voelen. We laten de leeftijdsgrens nu los. Dus bent u 70 jaar of ouder? En wilt u het vrijwilligers werk weer oppakken? U bent van harte welkom! Maar houdt u wel rekening met de volgende uitgangspunten. Deze gelden overigens voor álle vrijwilligers:

  • Kom niet als u een aandoening heeft of om een andere reden zelf kwetsbaar bent.
  • Kom ook niet als uw partner kwetsbaar is.
  • Heeft u verkoudheidsklachten of koorts? Ook dan moet u thuis blijven.” aldus Omring.

Vrijwilligerswerk weer oppakken
Bent u een vrijwilliger die graag het vrijwilligerswerk weer wil oppakken? Laat het aan de contactpersoon van de locatie laten weten. Samen bespreken ze wat de mogelijkheden nu en straks zijn. Want de situatie op de Omring locaties is anders dan vóór het coronavirus. Er zijn werkwijzen veranderd en activiteiten gestopt, of ze gaan op een andere manier verder.

Hygiënemaatregelen
Uiteraard gelden nog steeds de bekende hygiënemaatregelen. Omring zet ze graag nog een keer op een rij:

  • Handen vaak en goed wassen.
  • Hoesten en niezen in de binnenkant van de elleboog.
  • Maak gebruik van papieren zakdoekjes.
  • Geen handen schudden.
  • Houd anderhalve meter (twee armlengtes) afstand van elkaar.
  • Maak gebruik maken persoonlijke beschermingsmiddelen als dat nodig is. Wanneer er bijvoorbeeld geen anderhalve meter afstand gehouden kan worden omdat een bewoner dementie heeft, dan vraagt Omring om een mondkapje te dragen.

Graag benadrukt Omring nogmaals hoe ontzettend blij ze met de vrijwilligers zijn. Omring hoopt enorm dat ze  zich voor Omring willen blijven inzetten. Maar de komende tijd wel even in een aangepaste vorm. Omring begeleid haar vrijwilligers daar graag bij.
Reageer op dit onderwerp