WF Nieuws

Foto: Alejandro Peña)

Dronepiloot veroorzaakt overlast woonwijk Hoogkarspel

HOOGKARSPEL – Een dronepiloot heeft tot ergernis van veel bewoners van een woonwijk in Hoogkarspel met zijn drone boven de woningen en tuinen gevlogen. Ondanks dat dit streng verboden is vloog de drone meerdere dagen op rij, vooral ’s avonds, boven deze woningen.

Wendy Boudewijn, woordvoerder van de politie bevestigd het voorval aan WF Nieuws, agenten zijn na een melding door een bewoner ter plaatse gegaan maar hebben de drone en dronepiloot niet meer kunnen achterhalen.

Mag ik als particulier vliegen met een drone?

U mag als particulier vliegen met een drone, als u zich aan de regels houdt. U moet uw drone bijvoorbeeld altijd kunnen zien. Ook mag u niet boven aaneengesloten bebouwing vliegen.

Waar mag ik vliegen?

In verband met de veiligheid mag u niet overal vliegen met uw drone. Zo mag u niet in de buurt van een vliegveld vliegen. U mag ook niet hoger vliegen dan 120 meter boven grond of water. Op de kaart staat aangegeven welke gebieden voor drones verboden zijn.

Naast de regels voor de plaats waar u vliegt, gelden er ook regels voor de omstandigheden waarin u vliegt. U mag bijvoorbeeld niet in het donker vliegen. Ook moet u de drone altijd kunnen zien.
Reageer op dit onderwerp