Klachten over maaibeleid Medemblik na maaien sloten, veel vissen in ademnood

ABBEKERK – De sloten in de omgeving van Abbekerk zijn de afgelopen tijd gemaaid, maar dat dit niet bij iedereen in goede aarde is gevallen heeft de gemeente Medemblik geweten. Veel, soms boze, reacties kwamen binnen over de manier van maaien die voor sterfte onder de vissen heeft gezorgd.

Woordvoerster Silvia Hania zegt in een reactie tegen Medemblik Actueel: ‘In het voorjaar en in het najaar wordt er gemaaid. Dit zorgt ervoor dat het water bevaarbaar blijft en is ook belangrijk voor het waterbeheer. Het Hoogheemraadschap geeft ook verplichtingen daarvoor. Zij controleren dat ook bij de jaarlijkse najaarsschouw. Aan het maaien zelf zijn allerlei richtlijnen en voorwaarden verbonden, die staan o.a. in de Wet Natuurbescherming. Het maaiwerk dat gedaan is, voldoet daar aan.’

Maar door alle commotie die is ontstaan heeft de gemeente Medemblik besloten te onderzoeken of het ook op een andere manier kan worden gedaan.

In het voorjaar en in het najaar wordt er gemaaid. Dit zorgt ervoor dat het water bevaarbaar blijft en is ook belangrijk voor het waterbeheer. Het Hoogheemraadschap geeft ook verplichtingen daarvoor. Zij controleren dat ook bij de jaarlijkse najaarsschouw. Aan het maaien zelf zijn allerlei richtlijnen en voorwaarden verbonden, die staan o.a. in de Flora- en Faunawet. Het maaiwerk dat gedaan is, voldoet daar aan.
Toch begrijpen we de commotie die is ontstaan. We zullen daarom onderzoeken of het ook op een andere manier kan en daar werk van maken,’ aldus de woordvoerster van de gemeente Medemblik

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.