Jeugd- en gezinswerkers Hoorn niet welkom op scholen, ga maar beeldbellen

HOORN – Tot grote verbazing van Arnold Wegner (PvdA) en Danny Verdonk van de Fractie Danny Verdonk mogen jeugd- en gezinswerkers in Hoorn hun beroep niet op de scholen uitoefenen maar worden ze geacht dit via beeldbellen te gaan doen. Dit verbod duurt tot zeker 1 september 2020 en roept veel reacties op.

In een brief aan het college schrijven beide politici: ‘Dit bericht heeft ons in hoge mate verbaasd. Niet alleen is het zo dat de jeugd- en gezinswerkers werken op scholen die alweer een tijdje open zijn of die vanaf 2 juni aanstaande open gaan, ook werken zij in een één op één situatie met kwetsbare kinderen. Kwetsbare kinderen voor wie de scholen, ook toen de coronamaatregelen zeer scherp waren, gewoon open moesten blijven, zodat zij hen konden opvangen. Bovendien werken de jeugd- en gezinswerkers met een doelgroep die niet tot de risicogroepen behoort. Nu zijn de maatregelen versoepeld en hebben alle scholen maatregelen getroffen om de lessen voor zowel het personeel als voor de leerlingen op een veilige manier te verzorgen.’

Om opheldering te krijgen over deze stap hebben beiden een 5-tal vragen gesteld:

  1. Waarom heeft de gemeente Hoorn besloten de jeugd- en gezinswerkers tot 1 september 2020 niet naar de scholen te laten gaan?
  2. Bent u het met ons eens dat de jeugd- en gezinswerkers van zeer groot belang zijn voor de kwetsbare kinderen en dat zij door beeldbellen belangrijke signalen missen?
  3. Bent u het met ons eens dat de scholen in Hoorn zeer goed in staat zijn de coronamaatregelen uit te voeren en zo een veilige werkomgeving te garanderen?
  4. Bent u het met ons eens dat het voor kinderen met een moeilijke thuissituatie bijna onmogelijk is om via beeldbellen hulp te vragen?
  5. Bent u bereid uw besluit om jeugd- en gezinswerkers tot 1 september 2020 niet naar scholen te laten gaan te herzien?

Het college heeft twee weken de tijd om op deze vragen te reageren

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.