WF Nieuws

Het dorpshuis van Hauwert

Politiek Medemblik maakt zich zorgen over luchtverversingsinstallaties dorpshuizen

MEDEMBLIK – De Dorpshuizen in de gemeente Medemblik mogen de deuren weer openen vanaf 1 juni, maar een aantal van deze dorpshuizen zijn niet meer de jongste en ook de luchtbehandelingsinstallatie en de luchtverversingsinstallatie zijn gedateerd.

Cees Neefjes van PW2010 schrijft in een brief aan het college van Medemblik schrijft Neefjes dat er door deskundigen en onderzoekers steeds meer nadruk wordt gelegd op het gevaar dat veroorzaakt kan worden door kleine hoestdruppeltjes, de ‘aerosolen’ en dat ventileren cruciaal is om besmetting te voorkomen.

Daarom wil Neefjes weten bij wie de verantwoordelijkheid ligt als het gaat om voorkoming van dit soort type besmettingen. Is het de gemeente die hier een controlerende en/of verantwoordelijke functie heeft of heeft zij enkel een regie-functie op dit gebied.

Maar ook of het college het als haar eigen verantwoordelijkheid ziet richting de gebruikers/bezoekers van dorpshuizen en andere gelegenheden.

Het college heeft twee weken om te reageren op deze vragen.








Reageer op dit onderwerp