Meer steun voor horecaondernemingen in Hoorn, geen precario in 2020

HOORN – De Hoornse gemeenteraad buigt zich op 30 juni over een voorstel om in 2020 geen precario voor terrassen van horecaondernemingen in rekening te brengen. Dit om ondernemers te helpen om de klappen van de coronacrisis op te vangen. Het inkomstenverlies van 140.000 euro zou gedekt kunnen worden uit het Stimuleringsfonds Coronacrisis van 2,4 miljoen euro dat de raad in mei instelde.

De horecasector wordt hard geraakt door de coronacrisis. Daarom is gekeken op welke manier de lastendruk voor horecaondernemers kan worden verlaagd. Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om in 2020 geen precario voor terrassen te heffen. Het inkomstenverlies van 140.000 euro kan gedekt worden uit het Stimuleringsfonds Coronacrisis van 2,4 miljoen euro dat de raad in mei instelde.

Raadsbesluit

Op 16 juni buigt de algemene raadscommissie zich over het voorstel. Op 30 juni neemt de gemeenteraad een besluit over het voorstel.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.