DRP Hoorn: ‘Heeft het aanlichten van monumenten op dit moment prioriteit?’

HOORN – Menno Jas van de DRP-fractie in de gemeenteraad van Hoorn zet vraagtekens bij het aanlichten van monumenten in de gemeente Hoorn. Sinds de coronacrisis is het toerisme ook in Hoorn volledig ingestort en moet het college het eurodubbeltje 4x omdraaien om niet in de rode cijfers te belanden.

Samen met Danny Verdonk van de Fractie Danny Verdonk en Onno Egtberts van de Fractie Tonnaer heeft De Realistische Partij (DRP) diverse vragen over dit onderwerp aan het college gesteld waaronder de vraag of het college kan aangeven hoe de calculatie van de 214.000 euro voor verlichting tot stand is gekomen en met welke gegevens er is gerekend.

Menno Jas legt via de telefoon uit waarom juist nu deze vragen:

Exacte bedragen zijn vanwege de geheimhouding bij de aanbesteding niet te noemen maar de drie fracties vinden het oprichten en betrekken van een nieuwe stichting voor het aanlichten van monumenten onnodig. In de brief aan het college schrijven zij: ‘Het aanlichten van monumenten vinden wij een gemeentelijke taak die alleen door de gemeente uitgevoerd kan worden. Welke werkafspraken en taakverdeling zijn er tussen de gemeente en de nieuwe stichting gemaakt en wie maakt de keus welk monument voor het aanlichten in aanmerking komt. Beschikt de aanlicht-stichting over een eigen budget afkomstig van de gemeente ?

Het college heeft twee weken de tijd om te reageren, afhankelijk van de antwoorden zullen de drie partijen gaan kijken of er vervolg vragen gaan worden gesteld.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.