WF Nieuws

14-jarige jongen uit Castricum verdacht van brandstichting bij voetbalclub Obdam

OBDAM – Een 14-jarige jongen uit Castricum is door de politie aangehouden op verdenking van brandstichting bij voetbalclub Victoria-O in Obdam.

Zondagochtend rond negen uur kwamen de eerste meldingen al binnen bij de alarmcentrale dat er rookwolken uit de kantine van voetbalvereniging Victoria-O kwamen. Toen de brandweer ter plaatse kwam werd er direct opgeschaald naar middelbrand en werd er een hoogwerker en een voorziening voor grootwatertransport opgeroepen. De officier van Dienst, Gerry Koerts zegt dat dit een normaal protocol is bij de Veiligheidsregio, zeker omdat er ook een sporthal bij staat en je wil niet dat de brand overslaat.

Brandstichting

Dacht men eerst nog aan kortsluiting, al snel werd duidelijk dat het meer op brandstichting leek. Niet veel later werd er in de omgeving van het sportterrein een persoon aangehouden. Willem Gijtenbeek, woordvoerder van de politie, vertelt tegen WF Nieuws dat het gaat om een 14-jarige jongen uit Castricum die van brandstichting wordt verdacht en is ingesloten voor verder verhoor. Zijn mogelijke betrokkenheid zal ook verder worden onderzocht bij deze brand.

In tranen

Toegesnelde vrijwilligers van Victoria-O stonden met de tranen in de ogen te kijken hoe hun levenswerk zwaar beschadigd raakte door de mogelijke brandstichting. Voor voorzitter Cees Koning en zijn vrijwilligers zijn de druiven erg zuur, de afgelopen weken is er hard gewerkt om het complex weer tiptop in conditie te krijgen om op tijd klaar te zijn als straks als het voetbalseizoen weer gaat beginnen.  ‘En dan nu dit, er breekt nu een tijd aan van praten met de verzekering en hard werken om weer alles netjes te maken. Dat zal weer veel tijd in beslag nemen,’ aldus Cees Koning
Reageer op dit onderwerp