WF Nieuws

Foto: KNRM

KNRM Andijk en Medemblik varen uit voor vastgelopen zeiljacht

MEDEMBLIK/ANDIJK – Vrijdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht in problemen. Ter hoogte van vogeleiland de Kreupel was het zeiljacht aan de grond gelopen. Met beide reddingboten is het zeiljacht weer losgetrokken.

Vrijdagmiddag, rond lunchtijd, gaan de alarmpagers van de KNRM bemanningsleden uit Andijk en Medemblik. Net als de vorige inzet, betreft het nu ook een vastgelopen zeiljacht., alleen nu op een andere positie. Dit zeiljacht heeft de zuidzijde van vogeleiland de Kreupel, midden op het IJsselmeer, met onvoldoende ruimte gepasseerd waardoor het vast kwam te liggen.

Bij aankomst van reddingboot ’t Span uit Andijk wordt er een sleepverbinding gemaakt en geprobeerd om het zeiljacht los te trekken. Als dit niet blijkt te lukken, maakt reddingboot Bernardine uit Medemblik vast aan een val uit de mast om het zeiljacht schuin te trekken. Nu lukt het wel om het zeiljacht naar dieper water te trekken.

Na een visuele controle aan boord blijkt verder alles in orde en kan het zeiljacht zelf haar weg vervolgen. De gegevens worden opgenomen, waarna de reddingboten terug naar het reddingstation kunnen.
Reageer op dit onderwerp