WF Nieuws

Dingen om te weten over de Bitcoin prijs deze weer

Deze week zal er weer een hoop gaan gebeuren op de cryptomarkt. Zo zijn er verschillende dingen die van invloed kunnen gaan zijn op de prijs. Mocht je nu zelf willen beginnen met het verhandelen van cryptovaluta dan hoef je eigenlijk niet eens de koersen bij te houden. Door gebruik te maken van de automatische diensten van Bitcoin Trader is het mogelijk om al dit werk uit handen te geven. Wil je het wel gewoon zelf doen dan raden wij je aan om snel door te lezen, zo weet je wat deze week je te wachten zal staan.

●    Een record Bitcoin futures gap hits

Maandag is op weg om te openen met schijnbaar het grootste Bitcoin futures gat in de geschiedenis – een gat van meer dan $1.200. Futures gaps ontstaan wanneer het begin van een wekelijkse handelssessie op de futures markten substantieel anders is dan aan het einde van de vorige week. Op vrijdag omcirkelde BTC/USD $9.800 op de futures handel van de CME Group. Momenteel is het dichter bij $8.600.

Terugkijkend heeft Bitcoin een geschiedenis van stijgen of dalen om deze futures “gaten” op te vullen, in dit geval zou dat in de vorm van een rebound komen. Dit betekent dus dat de prijzen weer zouden gaan stijgen over de komende periode. Dit is voor de beleggers natuurlijk goed nieuws.

●    Hash rate leidt fundamentals

Slechts een dag voor de halvering blijkt dat miners steeds actiever worden. Ondanks de ineenstorting van de markt van $1.200 in het weekend, blijft de hash rate op het hoogste niveau van de tijd hangen. Aldus de nieuwste gegevens. Volgens schattingen van Blockchain bedraagt de hash rate van het Bitcoin-netwerk momenteel in totaal 136 quintiljoen hasj per seconde (h/s).  Twee dagen geleden was dit nog 109 quintiljoen – een daling van 15% om de prijs prestaties te evenaren moet nog worden geregistreerd. Maandag is de laatste dag dat de blok beloningen 12,5 BTC per blok opleveren. Vanaf dinsdag of nog eerder zal de beloning 6,25 BTC bedragen. Ook dit duidt dus op een goede tijd voor Bitcoin.

●    Inflatie op de normale markten

De waardering van Bitcoin als geld vindt plaats in een tijd waarin de vooruitzichten voor fiatgeld steeds onzekerder lijken. Als gevolg van de ongebreidelde geld druk in reactie op het coronavirus wacht de Verenigde Staten en andere grote economieën een belangrijke periode van inflatie.

De werkelijke impact van de financiële kosten begint pas nu echt het grote publiek te raken De Amerikaanse staatsschuld is alleen al 25 biljoen dollar. Dit zou ervoor kunnen zorgen dat meer mensen Bitcoin kopen, wat weer als gevolg heeft dat de prijzen verder zullen gaan stijgen.

●    De TA klopt nog steeds

Ongeacht de volatiliteit in Bitcoin deze week, zijn de prijs resultaten nog steeds in grote lijnen in overeenstemming met de voorspellingen van een van de bekendste modellen in de industrie. Volgens de voorspellingen van stock-to-flow is de huidige BTC/USD-prijs van $8.800 niets ongewoons. De stock-to-flow daling van 60% van de markten in maart is geen enkel probleem, we zien dat deze namelijk alweer aan het stijgen is.

Zoals het er nu voor staat gaat Bitcoin de komende periode veel stijgen. Echter is het wel de vraag wanneer dit gaat gebeuren. Het is mogelijk dat mensen nog even wachten totdat de hele Corona crisis wat is afgezwakt. Veel mensen verliezen namelijk hun baan en kunnen niet zomaar gaan beleggen.

Reageer op dit onderwerp