
Ingrediënten
- 3 eetl. zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 stengels bleekselderij, in boogjes
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 1 laurierblaadje
- 1 theel. tijm
- 0,5 courgette, in blokjes
- 100 g zilvervliesrijst
- 1 rookworst, in plakjes
- 2 eetl. bloem
- 1 blik tomatenblokjes
- 1,2 l vleesbouillon of
- 1,2 l visbouillon
- 300 g diepvrieswokgarnalen, ontdooid
- 2 eetl. peterselie
- eventueel hete pepersaus
Instructies
- Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak hierin de ui, bleekselderij, knoflook, laurier en tijm circa 5 minuten.
- Voeg de courgette, rijst en worst toe en bak circa 3 minuten. Bestrooi met de bloem en bak nog 2 minuten.
- Voeg de tomatenblokjes toe en giet de bouillon erbij. Kook de soep op een lage stand tot de rijst gaar is en roer regelmatig door.
- Voeg de garnalen toe en warm 2 minuten door. Verdeel de soep over kommen.
- Bestrooi met de peterselie en voeg eventueel een paar druppels pepersaus toe.
Reageer op dit onderwerp