WF Nieuws

Voorbeeldfoto van een hygiëne-station (foto Barreera

Fractie Tonnaer wil ‘hygiëne-palen’ in Hoorn als extra steun voor de middenstand

HOORN – De coronacrisis hakt er hard in bij de ondernemers in Hoorn, maar nu de teugels meer en meer los worden gelaten wordt het automatisch ook weer drukker in de winkelstraten en winkelcentra in Hoorn. Vanaf 1 juni zullen ook de horecagelegenheden in Hoorn de deuren weer deels mogen openen wat nog meer drukte gaat opleveren.

Om nu de middenstanders en horeca-ondernemers in Hoorn een hart onder de riem te steken komen Marieke Rijk en Onno Egtberts van Fractie Tonnaer met het idee om zogenaamde hygiëne-palen in de winkelstraten in de binnenstad en de vijf winkelcentra in Hoorn te gaan plaatsen.

Onne Egberts legt in een telefonisch gesprek uit wat de bedoeling is:

In een brief aan het college schrijven beide raadsleden van de Fractie Tonnaer: ‘In winkelcentrum de Hoef zijn al twee hygiëne-palen in gebruik. Dankzij de hygiëne-palen kan het winkelend publiek de handen desinfecteren. De hygiëne-palen, uitgevoerd in staal, bevat bijna 2 liter desinfecteermiddel, genoeg om ongeveer 1800 mensen de handen mee te desinfecteren. De desinfecteerpalen worden met een voetpomp bediend en zijn hufterproof. Wegens succes zijn door een aantal Alkmaarse ondernemers en door dierentuin Artis Amsterdam deze hygiëne-palen gekocht. De hygiëne-palen worden gemaakt door Hail Europe in Alkmaar.

Marieke Rijk en Onno Egtberts vragen het college dan ook om met de ondernemersverenigingen de aankoop van de hygiënte-palen te bespreken en tot aankoop en plaatsing over te gaan.

Reageer op dit onderwerp