WF Nieuws

CDA laat college Opmeer vallen, CDA wil ozb met 30% verhogen

OPMEER – Het zat er al aan te komen, eerst stapte na 21 jaar Nico Bosch uit het CDA uit onvrede over de koers van ‘zijn’ partij en overgestapt naar een andere partij. Het CDA is uit onvrede over het weigeren van DSV en de VVD om het OZB met 30% te verhogen uit de coalitie gestapt.

CDA wethouders Tesselaar en Beemster willen wel 30% OZB belasting invoeren. Tegen het advies van wethouder Financiën, Alex Kalthoff van DSV in. DSV zegt het onbespreekbaar te vinden dat de ozb met 30% gaat worden verhoogd tegen de zin van het CDA in.

Door het opstappen van het CDA is de kans zeer reëel dat Opmeer nu een coalitie gaat krijgen waarbij het CDA buitenspel staat en de oppositie moet gaan voeren.  Door de ernstige financiële problemen is de kans groot dat de gemeente Opmeer aansluiting moet gaan zoeken bij een andere gemeente en daardoor haar zelfstandigheid als gemeente moet gaan opgeven.

Het CDA vind ingrijpen in de gemeentelijke begroting noodzakelijk om zelfstandig te kunnen blijven als gemeente. De partij staat alleen in haar opvatting om via de ozb het huishoudboekje weer op orde te krijgen.
Reageer op dit onderwerp