WF Nieuws

VLNR: Chauffeur Dijklander Ron Dudink, Logistiek manager Dijklander Martijn van den Berg, Rob Thieme van Stokman en Martien de Jong van Vermeulen Carrosserieën

Dijklander kan weer veilig pendelen tussen de ziekenhuizen

HOORN – Afgelopen woensdag mocht een vertegenwoordiging van het Dijklander Ziekenhuis in deze, voor hen zeker, roerige tijd een splinternieuwe Renault Master BE-Combinatie in ontvangst nemen. De door Stokman Hoorn geleverde bestelauto is een welkome aanvulling van het wagenpark, daar er steeds meer transportbewegingen tussen de verschillende ziekenhuizen plaatsvinden. Tijdelijk werd dit ondervangen door een huurauto hiervoor in te zetten, maar vaak bleek dat de te vervoeren goederen gewichtiger waren dan de huurauto mocht laden. Er moesten dan vaak meer ritten gereden worden dan hen lief was, maar dat is nu verleden tijd.

Door een speciale combinatie te adviseren konden de bedrijven Stokman, Vermeulen Carrosserieën en BE-Combi een afgemeten product leveren, waardoor er vanaf nu veel efficiënter omgegaan kan worden met de ruimte en daardoor met de kosten. De berijder hoeft ook geen ‘grootrijbewijs’ te hebben om op de Master te mogen rijden, want een ‘BE-rijbewijs’ volstaat bij deze combinatie. De Renault Master is de trekker en het BE-Combi 3500PLUS systeem de oplegger. Beiden mogen onafhankelijk van elkaar maximaal 3500kg wegen en, omdat de BE-Combi nog geen 1000kg weegt, betekent dit dat er voor meer dan 2500kg aan gewicht in vervoerd mag worden.

Voor Stokman was het een fantastisch project om voor het Dijklander een ultiem product te mogen samenstellen. Zowel het Dijklander Ziekenhuis als de Renault-dealer voor Hoorn en omgeving ervaren deze samenwerking als een mooie eerste stap naar een goede relatie voor beide partijen.

Reageer op dit onderwerp