Zorg voor kwetsbaren in tijden van Corona in de gemeente Medemblik

MEDEMBLIK – Dat de coronacrisis ook voor de kwetsbaren in de samenleving een enorme impact heeft mag wel duidelijk zijn. De gemeente Medemblik trekt samen met de overige Westfriese gemeenten op in de communicatie naar de zorgaanbieders.

In de gemeente Medemblik voeren de wijkteams op dit moment geen huisbezoeken meer uit maar gaat de dienstverlening en zorg aan de inwoners met een hulpvraag zoveel mogelijk door. De gemeente Medemblik heeft diverse acties ondernomen om toch bereikbaar te blijven.

Zo zijn de inloopspreekuren omgezet naar telefonische spreekuren, aanvragen voor Jeugdzorg en/of Wmo worden telefonisch gedaan, waarbij zoveel mogelijk de normale procedures worden gevolgd. Maar ook wordt samen met zorgaanbieders en het netwerk van vrijwilligers gekeken naar hoe eventuele leemtes in de ondersteuning kan worden opgevangen.

Ook vanuit het maatschappelijk werk wordt telefonisch goed contact gehouden met de kwetsbare inwoners en het schoolmaatschappelijk werk werkt samen met het onderwijs om kwetsbare kinderen in beeld te hebben en te houden. De jeugdhulpverleners hebben contact met ouders en jeugdigen waar er sprake is van opgroei- en opvoedproblematiek via de telefoon of digitaal.

De gemeente krijgt wel veel aanvragen voor ondersteuning aan zelfstandigen, deze worden doorgezet naar WerkSaam.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.