WF Nieuws

Veel evenementen in Koggenland afgelast, coronacrisis gooit roet in het eten

KOGGENLAND – Op 23 maart maakte het kabinet bekend tot 1 juni alle evenementen in Nederland te verbieden. Het is een van de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus. Door het verbod worden in Koggenland meerdere evenementen afgelast, waaronder activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid en de kermissen in de verschillende dorpen.

Enkele evenementen die plaats zouden vinden na 1 juni zijn door de verantwoordelijke organisaties afgeblazen, omdat er te veel onzekerheid bestaat over het verloop van de coronacrisis. De jaarlijkse uitreiking van koninklijke onderscheidingen – in de volksmond ook de lintjesregen genoemd – gaat wel door, in aangepaste vorm. Burgemeester Jan Franx reikt de koninklijke onderscheidingen op 24 april digitaal uit in een videogesprek. De onderscheidingen worden gegeven aan mensen die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de samenleving.

In een reactie zegt burgemeester Franx het afgelasten van de activiteiten te betreuren. “Ik weet hoeveel tijd en energie de organisatoren hebben gestoken in deze evenementen. En ook voor de bezoekers is het natuurlijk een grote teleurstelling. Maar de gezondheid staat voorop, dus op dit moment is dit de enige juiste maatregel.” De onderstaande evenementen worden afgelast. Het is nog niet bekend of er een mogelijkheid bestaat evenementen te verplaatsen naar een later moment.

Afgelaste evenementenDatum
Kermis De Goorn18 t/m 20 april
100 jaar Sluis Rustenburg18/19 april
BCT Trophy18/19 april
Plantenmarkt Gambia26 + 27 april
Koningsdag Obdam27 april
Koningsdag Avenhorn De Goorn27 april
Kermis Berkhout2 t/m 4 mei
Berkhouse (kermisborrel)2 mei
4 mei herdenkingen (Koggenland)4 mei
Bevrijdingsfestival Ursem5 mei
Activiteiten 75 jaar vrijheid (Koggenland)april en mei
Kermis Spierdijk9 t/m 11 mei
Pleinfeest Spierdijk (kermisborrel)9 mei
Goede Doelen Uitdaging21 mei
Toneeluitvoeringen DVV21 t/m 24 mei
Gran Fondo – recreatieve fietstocht24 mei
Kampeerontheffing30 mei – 1 juni
Kermis Ursem31 mei – 2 juni
Kermis tent Café Rode Leeuw30 mei – 1 juni
Kermis tent Café Halfweg30 mei – 1 juni
Viering boeddhistische tempel Oudendijk31 mei
Na 1 juni
Wandelvierdaagse De Goorn (op initiatief van organisatie)Week van 2 juni
Berkmeerkermis (op initiatief van organisatie)7 juni
VNG Jaarcongres9 en 10 juni
Veteranendag13 juni
Plus Wandel4daagse Alkmaar (op initiatief van de organisatie)17 t/m 20 juni

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?