WF Nieuws

Gemeenteraad Drechterland zet besluitvorming digitaal voort

DRECHTERLAND – Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus zal de gemeenteraad van Drechterland  tot  1 juni digitaal vergaderen. De raad vergadert alleen over noodzakelijke voorstellen. Inwoners kunnen deze digitale vergaderingen ook online volgen.

De coronamaatregelen hebben impact op ons allemaal. De wereld ziet er nu heel anders uit en met elkaar spannen we ons in om het virus niet verder te verspreiden. Dit heeft ook gevolgen voor de werkwijze van de raad. De gemeenteraad wil proberen om de besluitvorming zoveel mogelijk voort te zetten op een manier die wél mogelijk is. Het wordt een digitale uitdaging; de gemeenteraad van Drechterland gaat deze graag aan om de belangen van onze inwoners te blijven behartigen.

Vergaderingen online volgen

Tot in elk geval 1 juni wordt er alleen digitaal vergaderd. De eerstkomende digitale vergaderdata zijn op 11 mei (RTG-bijeenkomst) en op 25 mei (raadsvergadering). De geplande vergaderingen op 9 en 20 april zijn al geannuleerd. Mochten de maatregelen worden verlengd, zullen er ook in juni digitale vergaderingen worden gepland. De vergaderingen zijn via internet live te volgen op https://drechterland.notubiz.nl/live.

Doorschuiven publieksgevoelige voorstellen

De RTG-leden en gemeenteraad vergaderen alleen over de noodzakelijke, niet publieksgevoelige voorstellen. Voorstellen die kunnen rekenen op veel publieke belangstelling worden in principe doorgeschoven tot na 1 juni, onder voorbehoud dat een fysieke vergadering dan weer mogelijk is. Dit om inwoners zo goed mogelijk de gelegenheid te geven om hun mening te geven. Voorstellen die niet uitgesteld kunnen worden, worden digitaal behandeld..

Inspreken

Als u wilt inspreken tijdens het Rondetafelgesprek (RTG), kunt u zich melden bij de griffier. Dan kijkt hij samen met u hoe dat het beste kan (bijvoorbeeld vooraf schriftelijk of door deel te nemen aan het online gesprek). Informeer naar de mogelijkheden door een mail te sturen naar griffie@drechterland.nl

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?