WF Nieuws

Pipers bij de Bosmanstaete te Venhuizen

VENHUIZEN – Zondagmiddag verraste een klein gezelschap van het Piperkorps uit Alkmaar (The Arthur Troop Pipes and Drums) de bewoners van de Bosmanstaete te Venhuizen. De Bewoners van het Verpleeghuis zitten binnen op hun kamer vanwege het Corona Virus. Zij mogen hun kamers niet uit. 3 bewoners zijn aan deze ziekte al overleden.

Groot verdriet onder het personeel en vrijwilligers. Daarom dacht Koos Lighart, zelf verpleegkundige op de IC in het Dijklander ziekenhuis locatie Hoorn, ‘ik vraag een aantal leden van mijn korps of zij zondagmiddag een uurtje willen spelen voor de bewoners.

Het miniconcert op de binnenplaats van de aanleunwoningen en ook in de tuin van de Bosmanstaete werd door verschillende bewoners op prijs gesteld. Zelf een enkeling pikte een traantje weg. “Ik kan er niets aan doen, die klank ontroert mij altijd”.

Reageer op dit onderwerp