WF Nieuws

Hoorn wil sloop ‘Glasbak’ Zwaag

HOORN – Als het aan het college van Hoorn ligt gaat nog liever vandaag dan morgen de slopershamer de leegstaande gevangenis in Zwaag, ‘De Glasbak’, met de grond gelijkmaken, puur om verloedering te voorkomen.

Dit schrijft het college op vragen van de Fractie Tonnaer en de VVD, die wilden weten wanneer het college denkt de Glasbak te kunnen aankopen. De leegstaande gevangenis staat op dit moment nog niet te koop en zal waarschijnlijk ook niet in de verkoop komen omdat de grond en het gebouw de bestemming penitentiaire inrichting heeft.

In haar reactie schrijft het college: “Omdat er geen spookgebouw mag ontstaan, de locatie op dit moment de bestemming penitentiaire inrichting heeft en wij een duurzame oplossing die recht doet aan de ontwikkeling van de gemeente, is er wat ons betreft maar één oplossing: sloop van het gebouw, zo spoedig mogeijk, om verloedering te voorkomen.

Over 3.5 jaar loopt de huidige bestemming af en dan kan er gepraat gaan worden over een nieuwe bestemming, maar als het aan het college ligt beginnen die besprekingen vandaag nog. De gemeente Hoorn heeft hiervoor overeenstemming met het Rijksvastgoedbedrijf om de wens van de gemeente vast te leggen in een overeenkomst. Zodra deze overeenkomst gereed is zal de gemeenteraad een beslissing kunnen namen.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?