WF Nieuws
Foto: Googlemaps

Curator legt beslag op bankrekeningen en woningen familie Fakkert.

WEST-FRIESLAND – Er hing al een zweem van vraagtekens rondom het faillissement van autobedrijf Fakkert in Zwaag, Schagen en Zaandam, auto’s die wel en die niet op de inboedellijst hoorden, auto’s die door anderen waren gefinancierd dan door huisbankier ABN Amro, een dubbele administratie die er voor zorgde dat Fakkert een veel hogere krediet kreeg van haar huisbankier.

Curator S. Hossaine, die het faillissement afhandelt heeft daarom beslag laten leggen op de woningen van moeder en zoon Fakkert.

Lees ook: Mogelijk faillissementsfraude bij Fakkert Groep

Tegen het NHD. zegt de curator: : ,,Wat ik Fakkert vooral kwalijk neem, is dat zij auto’s die van Ribank waren opvoerden in hun auto-administratie. Waarop ABN de hoogte van de financiering baseerde en veel te veel kredietruimte gaf. Ribank is er als laatste bij gekomen en heeft na het bankroet bijna alle nieuwe auto’s kunnen terugvorderen. Die zijn alle verkocht. Er lag een vordering van Ribank van circa 480.000 euro. De verkoop van de auto’s heeft zelfs iets meer dan dat bedrag opgeleverd. En ABN vist achter het net. Zij hebben een aantal oudere auto’s om te verkopen. Daar is de strop enorm.’’

Onterechte voorrangsbetalingen ter waarde van 60.000 euro aan de moeder van Fakkert en aan zichzelf moeten worden terugbetaald op last van de rechter. Om dit geld terug te krijgen is er beslag gelegd op de bankrekeningen en op de woningen van beiden.

Fakkert kwam in de problemen toen zij het dealerschap van Hyundai verloren en tot het einde door bleven procederen wat zoveel geld heeft gekost dat het bedrijf aan de rand van de afgrond kwam te staan..

Van alle onderdelen van autobedrijf Fakkert heeft alleen het schadebedrijf een doorstart gemaakt onder de vleugels van Van Mossel waarbij het personeel ook werd overgenomen.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?