WF Nieuws

Weerbericht West-Friesland: vrij zonnig met sluierbewolking

WEST-FRIESLAND – Aan de noordflank van een hogedrukgebied boven het zuiden van Duitsland voert een zuidelijke stroming geleidelijk warmere lucht aan. Het hoog bouwt verder op, trekt oostwaarts en wordt vanavond boven het oosten van Polen verwacht. Hierdoor wordt de stroming geleidelijk zuidoostelijk en neemt deze in kracht toe. Een zwak NW-ZO georiënteerd diffuus warmtefront trekt vanochtend noordoostwaarts, waardoor geleidelijk wat vochtigere lucht over met name het westen van de Noordzee beweegt. Zondag trekt het hoog verder in de richting van Oost-Europa en wordt de aflandige stroming iets krachtiger onder invloed van een lagedrukgebied dat zich van de Atlantische Oceaan richting IJsland verplaatst.

Voor vandaag houdt dit in dat wij te maken hebben met flinke zonnige perioden maar dat er mogelijk wel wat lichte sluierbewolking kan overdrijven. De middagtemperatuur loopt op naar een graad of 13 bij een meest matige wind uit het zuidoosten. De temperatuur daalt naar rond of net onder het vriespunt in de nacht naar zondag.

Zondag is het volop lente, zeer zonnig, een matige wind uit het zuidoosten die warme lucht aanvoert waardoor ook bij ons de temperatuur de 18, mogelijk lokaal de 19 graden gaat aantikken. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar 4 graden.

Maandag draait de wind naar het zuidwesten en trekt er een storing over die mogelijk wat lichte neerslag gaat opleveren. De wind is matig van kracht en de temperatuur loopt op naar 19 graden en daalt naar 9 graden in de nacht naar dinsdag.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?