WF Nieuws

Water staat de horeca tot aan de lippen, staan aan het randje van de afgrond

MEDEMBLIK – Er was gehoopt dat dit weekend de horeca de deuren weer konden openen maar nu het kabinet heeft besloten dat ook de horeca de deuren nog zeker tot 28 april moet dicht houden is bij veel horeca-ondernemers de nood hoog aan het worden.

Ondanks dat het rijk en de gemeente zoveel mogelijk hulp bied waar maar mogelijk is, zo is er voor veel zaken uitstel gegeven, zien zeker 2 horecagelegenheden in de gemeente Medemblik het faillissementsspook opdoemen. Waar nog gehoopt was op afhalen/bezorgen van maaltijden blijkt dat dit alleen de eerste dagen nog redelijk liep, maar ook daar is nu een neerwaartse spiraal zichtbaar.

In een gesprek met 1 van deze horeca-eigenaren gaat het vooral over hoe de toekomst er uitziet, voor deze eigenaar slecht, ‘ik moet het vooral hebben van het toeristenseizoen, daar moet ik mijn omzet draaien en de winst maken, in de wintermaanden ben ik gesloten en nu ik twee maanden omzet kwijt ben moet ik nog maar zien of ik dat nog goed kan maken, want wie zegt dat het kabinet na 28 april de maatregel niet voortzet. Dan kan ik eind mei mijn faillissement wel aanvragen, het seizoen is dan tekort om de zaak draaiende te houden.‘ vertelt de man.

De verliezen lopen bij veel horecabedrijven fors op nu de coronacrisis er hard inhakt en het is nog maar de vraag of deze verliezen voor velen te behappen zijn en kunnen worden weggepoetst zodra de maatregelen weer van tafel zijn. Vooral die horeca die het veelal van de toeristen moet hebben zitten in zwaar weer. De Stoomtram Hoorn – Medemblik liet al eerder weten zeker 40% minder toeristen dit jaar te zullen vervoeren, wat neerkomt op vele duizenden toeristen die Medemblik niet zullen bezoeken.

Maar het is niet allemaal negativiteit, veel horeca-eigenaren nemen de kans waar om de zaak eens flink aan te pakken, kleine verbouwingen te doen en achterstallig onderhoud weg te werken.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?