WF Nieuws

Weerbericht West-Friesland: wolkenvelden en tot de avond droog

WEST-FRIESLAND – Aan de oostflank van een krachtig hoog ten westen van Ierland staat er in ons aandachtsgebied een noordwestelijke stroming. Een west-oost georiënteerde rug vanuit het genoemde hoog ligt ten zuiden van ons land en trekt langzaam verder zuidwaarts. Ten noorden van de rug stroomt iets vochtiger lucht vanaf zee binnen. Een in activiteit afnemend koufront net ten noorden van de Wadden trekt verder zuidwaarts. Een volgend actiever ONO-WZW georiënteerd koufront bereikt vanmiddag het noorden van de FIR, vanavond het noorden van het land en verlaat in de nacht naar vrijdag het zuidoosten.

Voor vandaag houdt dit in dat het overwegend bewolkt is en de zon maar af en toe zich laat zien. Tot aan de avond is het droog, daarna stijgt de kans op neerslag met mogelijk in de nacht naar vrijdag kans op natte sneeuw. De temperatuur loopt op naar 11 graden bij een matige soms vrij krachtige wind uit het westen/zuidwesten, met kans op windvlagen die 65km/u bereiken.

Vrijdag is er weer veel meer ruimte voor de zon maar met 9 graden wel weer een stukje frisser dan vandaag. De wind is matig van kracht en waait uit het westen/noordwesten. In de nacht naar zaterdag daalt het kwik naar rond het vriespunt.

Vanaf zaterdag gaat de lente gas geven, zaterdag 11 graden en gedeeltelijk bewolkt en een zwakke tot matige wind uit het zuiden/zuidoosten, vanaf zondag gaat de temperatuur flink omhoog richting de 16, lokaal zelfs 17 graden. Uit de wind en in de zon is zelfs 20 graden mogelijk.

Maar veel genot zullen de meesten er niet van hebben vanwege de coronacrisis, de voorschriften luiden nog steeds blijf zoveel mogelijk binnen en ga alleen naar buiten als het echt niet anders kan. Hou dan ook scherp de 1.5 meter afstandsregel in achting.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?