Postcodeloterij doneert € 1 miljoen aan de Voedselbanken

WESTFRIESLAND – Voedselbanken zijn afhankelijk van de vele vrijwilligers die zich inzetten voor mensen die voedselhulp nodig hebben. Die vrijwilligers zijn vaak senioren in de risicogroep. Juist voor hen is het op dit moment van belang zo voorzichtig mogelijk te zijn en thuis te blijven.

Daardoor moet het werk nu gereorganiseerd worden, met minder ervaren vrijwilligers. En om hygiënisch en met afstand tot elkaar te kunnen werken. Diverse voedselbanken zijn druk bezig de uitgifte anders aan te pakken, bijvoorbeeld door thuis te bezorgen. Daar komt nog bij dat er op dit moment minder voedsel bij de voedselbanken is te verdelen.

Nu al zijn meerdere voedselbanken en uitgiftepunten tijdelijk gesloten. Hierdoor ontstaat een noodsituatie voor duizenden gezinnen die afhankelijk zijn van de voedselbank bij hen in de buurt. Het kost veel meer geld dan er is om ervoor te zorgen dat toch alle voedselhulp overal in het land terecht komt en de mensen die daarvan afhankelijk zijn ook naar de voedselbank kunnen blijven gaan. En om erger te voorkomen.

Stay Safe en Geef

Dat geld moet er dus snel komen, heel snel. Daarvoor heeft Voedselbanken Nederland een speciaal fonds opgericht en de Postcode Loterij om een bijdrage daaraan gevraagd. Aan dit fonds geeft de Postcode Loterij per direct € 500.000,- euro, bovenop de € 500.000,- die de Voedselbanken ieder jaar dankzij de deelnemers ontvangt. Deelnemers, bedankt!

Extra donaties

Wilt u zelf ook extra doneren? Klik hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.