WF Nieuws

HEMA is door de coronacrisis in zwaar weer gekomen, vreest voor voortbestaan

WESTFRIESLAND – Dit zegt Hema-topman Tjeerd Jegen in een brief aan de verhuurders van de HEMA-winkels. Door de coronacrisis heeft HEMA de winkels in het buitenland al moeten sluiten en de omzet in Nederland is door de crisis vele tientallen procenten gedaald.

HEMA heeft daarom de verhuurders van de panden een brief gestuurd waarin zij meedelen dat zij over de maanden april en mei maar 50% van de verschuldigde huur zullen betalen om zo de kosten in de hand te houden, dit geldt alleen voor winkelpanden van HEMA zelf, niet voor de panden van de franchisenemers, die moeten ieder voor zich afspraken maken met de verhuurders van het winkelpand.

In een reactie aan het Financieel Dagblad laat een woordvoerder van HEMA weten dat veel verhuurders heel positief hebben gereageerd op de brief en zeer welwillend zijn in het vinden van oplossingen om zo de coronacrisis door te komen.

Reageer op dit onderwerp