WF Nieuws
Foto: Henk Kroeb

Molen Ceres in de steigers

BOVENKARSPEL – Na de verwoestende brand van molen Ceres op 1 januari was er niet meer over dan een houten zwartgeblakerd geraamte en een boel as van wat eens de trots van Stede Broec was. Verschillende brandweerkorpsen uit de regio waaronder ook Enkhuizen die hun best gedaan hebben ten spijt.

Ondertussen is de herbouw van de molen alweer in volle gang, direct na de fatale brand werden er acties opgericht om aan geld te komen voor de wederopbouw. Zo is er vorige week door de Lidl in Bovenkarspel o.a. nog een cheque van 1000 euro aangeboden voor herstel van “hun molen”.

Momenteel staat de molen (of wat er nog van over is) alweer volledig in de steigers en afgedekt met doeken tegen de snijdende koude wind van de laatste dagen. Het zwart geblakerde hout wordt schoongemaakt waarna de opbouw kan gaan starten. Wanneer de molen weer in volle glorie staat te pronken is vooralsnog onbekend.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?