Markerwaardweg tot 7 april afgesloten

MEDEMBLIK – De provincie Noord-Holland voert van 27 maart tot en met 6 april 2020 herstelwerkzaamheden uit aan de Markerwaardweg (N240) in Medemblik/Zwaagdijk. Op diverse locaties in de weg is scheurvorming in het asfalt geconstateerd.

Om het herstelwerk veilig en zo snel mogelijk uit te voeren, wordt de Markerwaardweg tussen de aansluitingen met de Almereweg en Zwaagdijk van 27 maart tot en met 6 april in beide richtingen volledig afgesloten voor alle verkeer.

Omleidingsroute

Het wegdeel is dicht van vrijdagavond 27 maart, 20.00 uur, tot maandagochtend 6 april, 05.00 uur. Tijdens deze afsluitingsperiode geldt voor zowel weggebruikers in noordelijke als zuidelijke richting een omleidingsroute via de N307, A7 en N239 (en vice versa). Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 15 minuten.
Landbouwvoertuigen, (brom)fietsers en nood- en hulpdiensten worden door verkeersregelaars over de parallelweg langs het afgesloten deel van de Markerwaardweg geleid.

Oversteken Markerwaardweg

De afsluiting betreft alleen het gedeelte van de Markerwaardweg tussen de aansluitingen met de Almereweg en Zwaagdijk. Alle kruisingen kunnen in westelijke en oostelijke richting normaal worden overgestoken, behalve de rotonde Droge Wijmersweg. De rotonde Droge Wijmersweg is dicht omdat het groen in de rotonde wordt vervangen, gelijktijdig met het asfaltwerk.

Nood- en hulpdiensten

De afsluitingsperiode van 27 maart tot en met 6 april geldt voor alle verkeer, ook voor nood- en hulpdiensten. Vanzelfsprekend blijft de bereikbaarheid door nood- en hulpdiensten te allen tijde gewaarborgd: nood- en hulpdiensten maken gebruik van de parallelweg.

Oorzaak en werkzaamheden

De oorzaak van de scheurvorming is waarschijnlijk het verschil in ‘zetting’ van de ondergrond van de weg. Het wegdeel tussen de Almereweg en Zwaagdijk is enkele jaren geleden verbreed: een bestaand wegdek heeft minder zetting in de ondergrond dan nieuw toegevoegde wegdelen. Scheurvorming kan dan optreden.

De scheuren in het asfalt worden in een aaneengesloten periode hersteld om het werk veilig en zo snel mogelijk uit te voeren. De dagenlange afsluitingen kunnen overlast met zich brengen. Vanzelfsprekend stellen provincie en aannemer alles in het werk om hinder zoveel mogelijk te beperken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.