WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: vandaag nog veel zonneschijn

WESTFRIESLAND – Een in kracht afnemend hogedrukgebied (1052 hPa) ten zuiden van IJsland trekt zuidwaarts en tijdelijk ook zuidwestwaarts. Vrijdag buigt het hoog af naar het noordoosten en verplaatst zich via Frankrijk naar het oosten van Duitsland. Aan het begin van volgende week wordt ons weerbeeld nog enigszins bepaald door het hogedrukgebied, al trekken in een noordelijke stroming enkele buien richting ons land. In de loop van volgende week neemt de invloed van het hoog af, terwijl lagedrukgebied ten noorden van ons land Scandinavië in of onderlangs trekken. In het eerste weekend van april is het weer het hogedrukgebied dat voor rustig en droog weer in ons land zorgt.

Voor vandaag houdt dit in dat wij wederom een zeer zonnige dag krijgen, met maar weinig wind die uit het noordoosten waait. De middagtemperatuur loopt op naar rond de 12 graden en daalt naar 5 graden in de nacht naar zaterdag. Vandaag is wel direct de laatste zeer zonnige dag, na vandaag komt er meer bewolking.

Zaterdag is er door aanvoer van vochtige lucht uit het noorden/noordoosten meer bewolking, al start de dag nog met wat zon. De temperatuur loopt op naar 10 graden en daalt naar 4 graden in de nacht naar zondag.

Na zaterdag gaat er toch wel wat veranderen, overdag halen wij amper meer de 7 á 8 graden, zondag blijft het kwik zelfs steken bij een graad of 6 en in de nachten daalt het kwik richting het vriespunt. Zondagnacht kan er wat lichte motregen vallen waardoor het plaatselijk glad kan worden.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?