WF Nieuws

VNG Jaarcongres in Westfriesland uitgesteld tot juni 2021

WESTFRIESLAND – Een van de maatregelen vanuit het Rijk om het coronavirus te bestrijden is dat alle evenementen en bijeenkomsten tot in ieder geval 1 juni niet mogen plaatsvinden. Hoewel het VNG Jaarcongres op 9 en 10 juni zou plaatsvinden, is toch gezamenlijk besloten het congres uit te stellen naar volgend jaar. “Hiermee nemen we als regio en de VNG de verantwoordelijkheid ten aanzien van de volksgezondheid, geven we duidelijkheid in onzekere tijden en worden de partners tijdig geïnformeerd”, aldus burgemeester van Hoorn Jan Nieuwenburg namens de Westfriese bestuurders. De regio werkt de aankomende tijd samen met haar partners verder aan de voorbereidingen en organisatie.

‘Verheugd op bezoek, maar gezondheid gaat voor’
VNG voorzitter Jan van Zanen: “Het is erg jammer dat het Jaarcongres en de Algemene Ledenvergadering dit jaar niet op de voor ons bekende manier plaats kan vinden. Ik had me verheugd op het bezoek aan Westfriesland, maar de gezondheid van eenieder gaat voor alles.” Het VNG bestuur bekijkt nog in welke vorm hun Algemene Ledenvergadering (een van de onderdelen van het Jaarcongres) dit jaar doorgaat.

Westfriese beleving
Het VNG Jaarcongres organiseren is een invulling om de regio nog steviger op de kaart te zetten, om een impuls te geven aan bijvoorbeeld toerisme en horeca en om te laten zien dat Westfriesland in de top tien van meest aantrekkelijke regio’s moet behoren. Door 2500 bestuurders zoveel mogelijk te laten zien, proeven en beleven van de regio, maken ze kennis met het échte Westfriesland en komen ze mogelijk vaker deze kant op. Westfriesland krijgt alsnog de eer om de prachtige regio te laten beleven, alleen een jaar later dan gedacht. Uiteraard is het jammer van al het harde werken van de partners. Maar de volksgezondheid staat voorop.

Over het VNG Jaarcongres
Het VNG Jaarcongres is het jaarlijkse, meerdaagse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Het bestaat uit vier onderdelen; een centraal congres, middagprogramma in de regio, avondprogramma en Algemene Ledenvergadering. Er komen ruim 2500 bestuurders op af. In het middagprogramma gaan zij verdeeld over ongeveer 50 excursies, workshops en sessies de regio in. Het diner dat wordt georganiseerd is voor 1600 gasten. De overige 900 congresbezoekers dineren zelfstandig op een andere plek in de stad of regio.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?