WF Nieuws

Burgemeester Medemblik: “blij met extra handvatten om crisis te bedwingen”

MEDEMBLIK -Het kabinet heeft begin deze week de burgemeesters in Nederland meer handvatten gegeven om de crisis op lokaal niveau te bedwingen, zo kunnen zij nu hoge boetes aan particulieren en bedrijven uitdelen die zich niet aan de regels houden.

Burgemeester Frank Streng(VVD)
Burgemeester Frank Streng(VVD)

Burgemeester Frank Streng zegt hierover tegen Medemblik Actueel: ‘Het is goed dat we als gemeenten nu meer kunnen doen als het gaat om handhaving. Maar laat ik vooral ook aangeven dat er al heel veel goed gaat. Ik zie ondernemers die hun deurbeleid aanpassen, ik zie stippen op de grond en allerlei andere creatieve oplossingen voorbij komen. En ook al is het soms nog best lastig om in te schatten hoeveel ruimte die 1,5 m nou precies is, ook onze inwoners houden zich er over het algemeen prima aan. Ik hoop dat het niet nodig is om heel veel boetes uit te delen.’

Strengere richtlijnen voor verantwoord winkelen

Met richtlijnen voor winkeliers en hun klanten willen ondernemingsorganisaties en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat ervoor zorgen dat mensen zo verantwoord mogelijk hun aankopen kunnen doen en winkelmedewerkers op een veilige manier kunnen werken. De maatregelen zijn bedoeld om besmettingen met het coronavirus te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

In aanvulling op alle goede initiatieven die hiervoor in het land al worden genomen ondersteunt het protocol Verantwoord winkelen (pdf, 126 kB) ondernemers om de regels op een eenduidige manier te communiceren. Daarnaast nemen winkeliers diverse sectorspecifieke maatregelen, zoals het invoeren van een deurbeleid. Het nieuwe protocol (met spelregels en de bijbehorende poster) wordt vanaf vandaag verspreid onder alle winkels in Nederland die open zijn. Belangrijkste regels voor klanten; winkel zoveel mogelijk alleen, betaal zoveel mogelijk met pin/mobiel, houd 1,5 meter afstand en volg de aanwijzingen op van de medewerkers. 

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?