WF Nieuws

Nu 50 geregistreerde coronapatiënten in West-Friesland

WEST-FRIESLAND – Het aantal geregistreerde coronapatiënten in West-Friesland is gestegen naar 50 volgens de officiële cijfers van het RIVM, onofficiële cijfers gaan uit van veel meer mensen die besmet zijn met het virus, maar het GGD test deze mensen niet omdat zij tot de groep van milde besmettingen horen.

Hoorn is koploper met 14 besmettingen, gevolgd door Enkhuizen met 13 besmettingen, Stede Broec met 11 besmettingen, Koggenland met 5 besmettingen, Medemblik met 4 besmettingen en Drechterland met 3 besmettingen. Opmeer heeft tot nu toe als enige van de 7 Westfriese gemeenten geen geregistreerde besmettingen binnen de gemeentegrenzen.

Mogelijke afvlakking van aantal nieuwe ziekenhuisopnames van patiënten met coronavirus

De afgelopen tijd was het aantal nieuw opgenomen patiënten in het ziekenhuis een oplopende curve. Op dit moment lijkt dit af te vlakken. Dat wijst mogelijk op een voorzichtige afname van de snelheid waarmee het virus zich verspreidt.  Dit is een eerste signaal. We kunnen hier geen harde conclusies aan verbinden. De komende dagen moet blijken of er sprake is van een werkelijke  afvlakking.

Met de cijfers van het aantal ziekenhuisopnames is met behulp van wiskundige modellen de snelheid van verspreiding van het virus berekend. De snelheid waarmee het virus zich verspreidt lijkt ook af te nemen. Ook hierbij moet de komende dagen blijken of de daling doorzet.

Ook vandaag zijn veel overleden patiënten gemeld. Dit zijn echter meldingen van personen die verspreid over de afgelopen paar dagen overleden zijn. De sterftegevallen worden niet altijd direct doorgegeven. Daarom is nu een nieuwe grafiek opgenomen waarin het aantal overleden patienten is weergegeven naar de dag van overlijden.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?