WF Nieuws

Coronacrisis raakt winkelconcern C&A keihard, roep om huurverlaging winkelpanden

HOORN – Het C&A concern heeft vanwege de coronacrisis alle winkels moeten sluiten wat voor verstrekkende gevolgen zorgt voor het concern volgens C&A.

C&A wil dat de verhuurders van de winkelpanden de huur drastisch gaat verlagen om zo door de zware tijden heen te manoeuvreren. Nick de Maeyer, manager Real Estate, Building and Facilities van C&A zegt in een reactie tegen de Telegraaf: ,,Wij hebben in een brief aan de verhuurders dat C&A voor elke winkel in haar netwerk een verlaging van de huurprijzen en andere huurlasten verwacht. Ook dan gaat het om huurprijsaanpassingen en alle andere relevante ondersteuning, gedurende de periode dat C&A zijn bedrijfsvoering weer opbouwt naar het voorheen geldende niveau.

Detailhandel Nederland, ‘ga in gesprek’

In een gezamenlijke oproep zegt Detailhandel Nederland: “We roepen gezamenlijk op om de rust te bewaren en het gezond verstand te blijven gebruiken. Huurders en verhuurders moeten elkaar niet bestoken met éénzijdige en dreigende juridische brieven, maar het contact opzoeken om gezamenlijk na te gaan hoe partijen en hun organisaties inde komende weken in dialoog tot oplossingen komen,  die recht doen aan elkaars belangen en waarbij de pijn verdeeld wordt. Het versturen van huurnota’s voor april 2020 of het komende kwartaal zou nu even niet de hoogste prioriteit moeten hebben. We moeten elkaar juist nu opzoeken en met voor alle partijen passende oplossingen komen om in en na deze verschrikkelijke crisis te werken aan toekomstbestendige winkels en winkelgebieden.

Reageer op dit onderwerp