WF Nieuws

15 Hoornse ondernemers bestellen 100.000 mondkapjes in China

HOORN – Een groep 15 Hoornse ondernemers is tot actie overgegaan en heeft in China en de eerste order van 100.000 FFP2 mondkapjes besteld. Door de vele enthousiaste reacties en aanbiedingen om daarbij te helpen is afgelopen dagen met man en macht gewerkt om www.doneereenmondkapje.nl te lanceren. Vanaf vandaag kan gedoneerd worden zodat indien nodig ook de volgende 100.000 gecertificeerde mondkapjes en andere materialen kunnen worden besteld.

Er dreigt een groot tekort aan beschermingsmiddelen in de Nederlandse ziekenhuizen waardoor er nu hulp nodig is. De zorg draait overuren, waarbij de hulpverleners zichzelf constant dienen te beschermen tegen besmetting. Daarbij zijn met name mondkapjes, maar ook handschoenen en haarnetjes essentieel. Per dag worden in Nederland meer dan 100.000 mondkapjes gebruikt en de piek van het aantal behandelingen per dag is nog lang niet bereikt. Per opgenomen coronapatiënt zijn er 20 gecertificeerde mondkapjes per dag nodig. De voorraden bij de zorginstanties slinken in rap tempo en er dreigt een acuut tekort.

In samenspraak met specialisten is het gecertificeerde FFP2 masker gekozen waarvan de eerste zending aankomend weekend wordt verwacht en vervolgens 2 x / week. Deze mondkapjes zijn in eerste instantie bedoeld voor ziekenhuizen die direct met corona-patiënten werken en deze worden in samenspraak met de ziekenhuizen verdeeld.

We willen wat doen

“Wij vinden het verschrikkelijk wat er gebeurt en willen wat doen! Via onze Chinese relaties zijn we in de gelegenheid om aan de hier zo nodige zorgmaterialen te komen en twijfelden geen moment. We besloten in actie te komen en zo écht een steentje bij te dragen. We zijn volledig transparant en iedere cent die wordt gedoneerd, wordt ook echt besteed aan de FFP2 mondkapjes” aldus Camiel Dekker, één van de initiatiefnemers.

Bedrijven als CS Digital Media, NHD en NH Media alsook Deen Supermarkten hebben toegezegd bij te dragen aan deze inzamelactie.

Aanmelden kan via info@doneereenmondkapje.nl 

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?