WF Nieuws

Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Chiligehakt met chips

Chiligehakt met chips

Wat eten wij vandaag: Chiligehakt met chips Wat eten wij vandaag: Chiligehakt met chips Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 2 el olijfolie
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 400 g rundergehakt
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnpoeder (djinten)
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rode paprika’s, in zeer kleine blokjes
  • 1 zak tortillachips, naturel
  • 100 g cheddarkaas of, geraspt
  • 100 g jonge kaas, geraspt
  • 1 handje koriander of, gehakt
  • 1 handje peterselie, gehakt

Instructies

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui op een lage stand in circa 5 minuten lichtbruin. Voeg het gehakt, een snuf zout, de knoflook, rode peper en specerijen toe en roerbak het gehakt in enkele minuten rul.
  2. Bak de tomatenpuree kort mee en voeg de paprikablokjes toe. Laat afgedekt circa 10 minuten stoven op een lage stand.
  3. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de ovengrill. Verdeel de chips over een ovenschaal, schep de saus erop en bestrooi met de kaas.
  4. Zet in het midden van de oven en laat de kaas in een paar minuten smelten. Bestrooi met de koriander. Lekker met zure room en guacamole.








Reageer op dit onderwerp