WF Nieuws

Veel strengere maatregelen, en torenhoge boetes om coronacrisis te bedwingen

HOORN – In niet mis te verstane bewoording spraken premier Rutte en Minister van Justitie Grappenhaus tegen die groep mensen die ‘schijt hebben’ aan alle oproepen om thuis te blijven, om die 1.5 meter ruimte te houden.. De ‘schijt aan corona’ feestjes werden door Rutte nog even extra genoemd als hoogst ongewenst.

Bestaande maatregelen aangescherpt

  1. Alle samenkomsten, bijeenkomsten blijven verboden en verlengd tot 1 juni. Hierbij is geen ondergrens meer.
  2. De burgemeesters krijgen meer macht om maatregelen te nemen.  Via noodverordeningen kunnen burgemeesters nu sneller ingrijpen. Zo kunnen zij specifieke locaties als stranden, campings, bossen sluiten als zij denken dat dit nodig is.
  3. Voor markten gelden een aparte regeling, gemeenten en marktmeesters moeten daarom afspraken gaan maken om 1.5 meter afstand te garanderen, en anders de markt sluiten
  4. Er komen strengere regels voor de winkels, er worden afspraken gemaakt met de winkelketens om de 1.5 meter te handhaven, winkels zullen een scherp deur-beleid moeten gaan invoeren, doen zij dit niet dan kan de burgemeester deze winkel sluiten.
  5. Burgemeester kunnen een verbod op groepsvorming invoeren, dat is als meer dan 3 mensen op minder dan 1.5 meter van elkaar afstaan, behalve bij gezinsvorming en kinderen.
  6. Burgemeester kunnen in de noodverordening een forse boete opnemen als de regels niet worden nageleefd.

Grappenhaus roept nogmaals iedereen op om de regels na te leven..

Minister Hugo de Jonge zegt:Mensen hou je aan de instructies, alle maatregelen die zijn genomen is om de zorg in de benen te houden en daar zijn u weer maatregelen aan toegevoegd.

  1. De maatregel voor thuisquarantaine worden aangescherpt, heeft nu 1 iemand koorts, dan moet het hele gezin binnenblijven.
  2. Kappers moeten de deuren sluiten
  3. Andere beroepen zoveel mogelijk via beeldbellen contacten.

Minister Hugo de Jonge geeft nogmaals de mensen in de zorg een groot compliment hoe zij de patiënten verzorgen en zich enorm inzetten om de patiëntenstroom in de hand te houden.

Minister Martin van Rijn zegt:

  1. Extra capaciteit Intensive Care, extra bedden, bestaande ic-boxen inzetten, extra apparatuur aanschaffen.

Gehandicaptenzorg op slot

In de gehandicaptenzorg wordt de bezoekregeling aangescherpt.Er komt een zogeheten ‘nee,tenzij’-richtlijn,hebben de instellingen en het ministerie van VWS afgesproken.Gehandicapten mogen geen bezoek ontvangen,tenzij dat strikt noodzakelijk is.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?