WF Nieuws

Weerbericht Westfriesland: zonnig maar er staat een gure wind

WEST-FRIESLAND – Een hogedrukgebied boven de Oostzee trekt de komende dagen langzaam oostwaarts. Tot en met de tweede helft van de week wordt er in onze omgeving t.g.v. dit hoog relatief koude en droge continentale lucht aangevoerd. Aan het einde van de week en in het komende weekend is er tijdelijk sprake van lagedrukinvloed met enkele frontale restanten. Hierna blijft het door invloed van een opbouwend hoog boven de Atlantische Oceaan relatief rustig. Vanaf begin april wordt de verwachting onzeker, maar meerdere scenario’s duiden wel op een iets wisselvalliger weerbeeld.

Vandaag start koud, lokaal duikt tijdens zonsopkomst de temperatuur even onder het vriespunt, maar daarna is het de zon die de hoofdrol gaat opeisen. Veel zon, vrijwel geen bewolking maar de vrij krachtige wind uit het oosten/zuidoosten maakt het voor het gevoel een koude dag. De middagtemperatuur loopt op naar 8 graden maar de gevoelstemperatuur schommelt rond de 1 á 2 graden. Even rekening houden dus als je naar buiten gaat. In de nacht naar maandag daalt het kwik naar op of net onder het vriespunt.

Na vandaag is het t/m donderdag de zon die de hoofdrol speelt, overdag temperaturen rond de 8 graden, in de nachten rond 0 of net daar onder. De wind waait uit het zuidoosten en is overwegend matig van kracht. Pas vanaf donderdag komt er weer iets meer bewolking omdat dan de wind draait naar het noorden/noordoosten.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?