Column: Westfriesland in een lockdown, en dat heeft u aan uzelf te danken

WEST-FRIESLAND – Een totale lockdown van Nederland komt met het uur dichterbij, ondanks dat het kabinet hier niet direct aan wilde en de bevolking oproep om binnen te blijven, 1.5 meter afstand te bewaren tot anderen negeert de ‘Nederlander’  deze oproep massaal.

Stranden, bouwmarkten, treinen, bossen, winkelboulevards, afgelopen zaterdag waren ze allemaal overvol van mensen. Burgemeesters roepen dagjestoeristen op weg te blijven, en vanuit de politiek zwelt de oproep aan om mensen die ondanks de oproep zich niet aan deze oproep houden dan maar te bekeuren.

Mocht het kabinet aankomend week dan toch besluiten om een totale lockdown van Nederland in te stellen dan mogen alleen die mensen in een vitaal beroep zich nog buiten wagen, anderen die naar buiten gaan lopen dan kans een stevige boete te krijgen.

Het is maar een ‘griepje’

In het begin toen de coronavirus Nederland nog niet had aangedaan werd er lachend en nonchalant over het coronavirus gedacht, ach het is maar een griepje. Nu blijkt de waarheid toch heel anders te zijn, neemt het aantal slachtoffers dagelijks flink toe, zijn verpleeghuizen op slot, mogen ouderen die niet in verpleeg- of verzorghuizen wonen nog maar 1 bezoeker per dag, of 1 bezoeker + kind op bezoek krijgen. Is de horeca gesloten, besluiten grootwinkelbedrijven als IKEA de deuren te sluiten, omdat de grote meerderheid van de ‘Nederlanders’ zich niet wenst te houden aan de oproep van de ministers.

Ondertussen in de landen om ons heen, neemt de crisis bizarre vormen aan, fabrieken in Italië worden gesloten, Belgen mogen het land niet meer uit, anderen mogen het land niet meer in, in 1 dag vallen er 800 doden in Italië, en is de verwachting dat deze week er 1400 patiënten op de Intensive Care liggen in Nederland.

Reageer op dit onderwerp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.