WF Nieuws
zonnig met soms wat bewolking
zonnig met soms wat bewolking

Weerbericht West-Friesland: zonnig lenteweer, maar wel frisjes

WEST-FRIESLAND – Een hoog met het centrum ten zuidwesten van Noorwegen trekt langzaam oostwaarts en bereikt maandagochtend de Baltische staten. Aan de zuidflank van het hoog wordt met een oost- tot noordoostelijke stroming steeds drogere continentaal polaire lucht aangevoerd. Restanten van het polaire front liggen aan het einde van de nacht boven het uiterste zuidoosten en trekken zuidoostwaarts weg. Een ZW-NO georiënteerde hoogtetrog trekt eveneens zuidoostwaarts en verlaat Limburg in de ochtend. Boven de Eifel snoert uit deze hoogtetrog vanmiddag een klein hoogtelaag af, dat vervolgens naar het noordwesten van Frankrijk beweegt. Door deze ontwikkeling draait de stroming ook op hoogte uiteindelijk naar oostelijke richtingen om maandag weer naar noordoost te draaien.

Voor vandaag houdt dit in dat wij te maken krijgen met flinke zonnige perioden en met een middagtemperatuur van rond de 8 graden, het voelt wel een stuk frisser aan door de matige tot vrij krachtige noordoostelijke wind. Over de dag komen er wel enkele stapelwolken overdrijven maar neerslag gaat er niet vallen. In de nacht naar zondag daalt het kwik maar rond het vriespunt

Zondag in de ochtend tijdens zonsopkomst daalt het het kwik tot onder het vriespunt, overdag schijnt de zon volop en wordt het net zoals vandaag 8 graden, de wind draait van noordoost meer naar het oosten en dat zorgt ervoor dat er een nog drogere lucht wordt aangevoerd, zodat de vorming van stapelwolken vrijwel is uitgesloten. In de nacht naar maandag gaat het lichtjes vriezen, op klomp hoogte kan het tot -5 gaan vriezen.

Na zondag krijgen we zeker tot men met donderdag stralend zonnig lenteweer maar door aanvoer van koude lucht uit het oosten van Europa wordt het overdag niet veel warmer dan een graad of 8 en vriest het in de nachten lichtjes. De wind is overwegend matig van kracht.

Na donderdag gaat de wind wat meer richting het zuiden draaien en komen de storingen vanaf de oceaan weer onze kant op.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?