WF Nieuws
Filevorming voor de poort van HVC, (Foto: Gerjo Zomer)

Oproep HVC: het is erg druk op afvalstation Middenmeer, beperkt aantal mensen per keer worden toegelaten

MEDEMBLIK – Het is druk, erg druk, op het afvalbrengstation van HVC bij Opperdoes in de Wieringermeer. Zo druk dat er lange wachtrijen ontstaan die leiden tot irritaties en onveilige situaties. Vrachtwagens van andere bedrijven moeten soms de meest gevaarlijke manoeuvres uithalen om op de plaats van bestemming te komen.

HVC zegt dan ook: “Voor ieders veiligheid vragen we je om je bezoek naar het afvalbrengstation uit te stellen. Mocht een bezoek toch noodzakelijk zijn, houd rekening met lange wachttijden. We laten een beperkt aantal mensen per keer toe.

We vragen je ook met klem artikelen die een verhoogd brandrisico met zich mee brengen voorlopig niet in te leveren. Dit zijn elektrische apparaten, klein chemisch afval (o.a. verfblikken) en matrassen. Wij kunnen brandbare materialen niet in grote hoeveelheden opslaan. Wij weten niet of we deze stromen kunnen blijven afvoeren en willen het risico op brand zo klein mogelijk houden.

Wij verzoeken je wel om je afval niet te brengen wanneer je milde verkoudheidsklachten hebt. Houd daarnaast 2 meter afstand tussen medewerkers en andere bezoekers. Alvast bedankt voor je medewerking!

Reageer op dit onderwerp