WF Nieuws

Coronavirus bereikt Medemblik

MEDEMBLIK – Helaas moet ook de gemeente Medemblik er aan geloven, waren wij tot vandaag samen met Stede Broec en Opmeer nog een witte vlek, vandaag maakte het RIVM bekend dat ook in Medemblik nu het coronavirus waargenomen. Het zou gaan om 1 patiënt waarvan de woonplaats niet bekend is gemaakt.

30 patiënten overleden, 637 nieuwe patiënten, in totaal 3631 positief geteste personen
Sinds gisteren zijn 637 mensen positief getest op het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 3631. Onder hen zijn 836 mensen die in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest).

30 patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 136 mensen overleden aan de ziekte. De meeste overleden mensen zijn tussen de 80 en 84 jaar oud. De jongst overleden persoon is 63 jaar.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord Brabant, namelijk 1180 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (486), Noord-Holland (461) en Limburg (418).

Het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus ligt hoger dan het aantal dat hier genoemd wordt. Dit komt omdat niet iedereen met mogelijke besmetting getest wordt, maar vooral patiënten die zo ziek zijn dat ze in het ziekenhuis opgenomen worden en zorgverleners.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?