WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui

Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui

Wat eten wij vandaag: Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui Wat eten wij vandaag: Couscous met amandel, kabeljauw en lente-ui Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel, schoongeboend
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 bosje lente-/bosui, in stukken van 4 cm
  • 1 envelopje saffraan of
  • 1 theel. saffraanpoeder
  • 1 eetl. honing
  • 100 g blanke rozijnen
  • 600 g diepvrieskabeljauwfilets of, in stukken, ontdooid
  • 600 g kabeljauwfilets, in stukken
  • 100 g amandelschaafsel of
  • 100 g blanke amandelen, grof gehakt
  • 25 g boter
  • 4 eetl. verse peterselie

Instructies

  1. Rasp 1 theelepel van de schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
  2. Verhit de olie en bak hierin de lente-ui 2-3 minuten.
  3. Voeg de saffraan, honing, sinaasappelrasp, -sap, rozijnen, 200 ml water, zout en peper toe. Verwarm en leg de vis erin.
  4. Laat de vis tegen de kook aan afgedekt circa 10 minuten garen.
  5. Rooster intussen de amandelen in een droge, hete koekenpan.
  6. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de amandelen en boter erdoor.
  7. Serveer de couscous met de vissaus en bestrooi met peterselie.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?



Uw banner hier?