WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Bloemkoolgratin met Parmezaanse kaas

Bloemkoolgratin met Parmezaanse kaas

Wat eten wij vandaag: Bloemkoolgratin met Parmezaanse kaas Wat eten wij vandaag: Bloemkoolgratin met Parmezaanse kaas Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 bloemkool
  • 500 ml room
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • nootmuskaat

Instructies

  1. Halveer het teentje knoflook en druk een beetje plat. Wrijf met de gehalveerde knoflook door de ovenschaal, zodat alleen de smaak achterblijft. Houd de knoflook apart.
  2. Snijd de bloemkool doormidden en snijd de helften in dunne plakken. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  3. Leg de plakken bloemkool, inclusief alle kruimels, dakpansgewijs in de ovenschaal. Bestrooi tussendoor met een beetje zout en peper.
  4. Giet de room erover en schud licht met de schaal, zodat de room zich goed kan verdelen. Duw de plakjes bloemkool aan zodat ze allemaal bedekt zijn met room.
  5. Verdeel de kaas en wat nootmuskaat erover. Dek de schaal af met alumini­umfolie en bak de gratin 1 uur in het midden van de oven.
  6. Verwijder het folie, verhoog de oventemperatuur naar 220ºC en gratineer nog circa 10 minuten tot de kaas goudbruin is.
  7. Lekker met gehaktballetjes en romige aardappelpuree. Kook de overgebleven knoflook eventueel mee met de aardappels.

Note!

Benodigdheden: ovenschaal, ingevet en aluminiumfolie Bereidingstijd: 15 minuten, 60 minuten oventijd

Reageer op dit onderwerp