WF Nieuws
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af
Zon en wolken wisselen vandaag elkaar af

Weerbericht Westfriesland: bewolkt met lokaal mogelijk spatje regen

WEST-FRIESLAND – Tot en met het weekend is er wegens de oostelijke stroming sprake van temperaturen die iets beneden de normaal liggen (ca. 70% kans). Daarbij is er in en net na het weekend kans op vorst in de nacht en vroege ochtend (ca. 50%). Na het weekend krijgen de leden die maximumtemperaturen rond of boven normaal berekenen enige tijd de overhand (60%). Dit heeft te maken met de positie van de rugas ten zuiden van onze omgeving. Na dinsdag neemt de spreiding toe waarbij de kans op temperaturen beneden normaal rond 50% ligt. Wegens de hogedrukinvloed is de neerslagkans gedurende de gehele periode zeer beperkt (0-20%).

Voor vandaag houdt dit in dag wij te maken hebben met veel bewolking en lokaal kan er een enkel spatje regen gaan vallen. Met 11 graden ligt de middagtemperatuur op een vrij normaal niveau voor halverwege maart, in de nacht naar donderdag daalt het kwik naar 6 graden. De wind is overwegend matig van kracht en waait uit het zuidwesten maar draait vanavond naar het westen/noordwesten.

Donderdag is het met 9 graden wat frisser dan vandaag, maar voor de rest verandert er weinig aan het weerbeeld, overdag veel bewolking en droog. Wat wel verandert is de windrichting, die draait naar het noordoosten waardoor er een aanvoer van droge lucht op gang komt richting onze regen. Dit gaan wij zeker na vandaag merken aan de nachttemperaturen.

Die gaat vanaf vrijdagavond/nacht richting het vriespunt en tijdens de zonsopkomsten duikt de temperatuur dan ook even onder het vriespunt. Overdag is er veel zon met soms wat sluierbewolking of een enkele stapelwolk, maar verder is het mooi rustig lenteweer.

Reageer op dit onderwerp