WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Spaanse runderstoof

Spaanse runderstoof

Wat eten wij vandaag: Spaanse runderstoof Wat eten wij vandaag: Spaanse runderstoof Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 750 g runderlappen, in blokjes
  • 2 rode uien, in parten
  • 4 teentjes knoflook, in plakjes
  • 200 g chorizo, in plakjes
  • 0,5 tl chilipoeder
  • 100 ml olijfolie
  • 350 ml rode wijn
  • 1 blik witte bonen, afgespoeld, uitgelekt
  • 300 g winterwortels, in dikke plakken
  • 300 g preien, in ringen
  • 4 aardappels, geschild, in blokjes
  • 2 rode paprika’s, in repen
  • 2 el platte peterselie, gehakt

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Bestrooi het rundvlees met zout en schep met de ui, knoflook, chorizo en chilipoeder in de ovenschaal.
  2. Giet de olijfolie erover en schep alles om. Zet afgedekt circa 45 minuten in het midden van de oven. Giet de wijn erbij en stoof nog 45 minuten.
  3. Voeg de witte bonen, wortel, prei, aardappels en paprika’s toe en gaar nog 45 minuten. Bestrooi voor het serveren met de peterselie. Lekker met rijst.

Note!

Benodigdheden: ovenschaal met deksel of ovenvaste braadpan

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?



Uw banner hier?