WF Nieuws

Burgemeester Nijpels van Opmeer spreekt de kinderen van Opmeer toe

OPMEER – De burgemeester van de gemeente Opmeer richt zich in een bericht speciaal richting de kinderen van Opmeer die nu vanwege de coronacrisis thuiszitten en geen school kunnen volgen.

Beste kinderen,

Jullie zien en horen natuurlijk alle berichten over het coronavirus. Op het Jeugdjournaal, via Internet en thuis.

Waarschijnlijk maak je voor het eerst in je leven mee dat er allerlei bijzondere maatregelen worden genomen. Bijvoorbeeld dat je sportwedstrijden niet doorgaan en nu mag je zelfs een tijd niet naar school. Dat is tijdens een vakantie wel leuk, maar nu eigenlijk niet. Hiermee willen we voorkomen dat er veel mensen ziek worden en tegelijk naar het ziekenhuis moeten.

Misschien maak je je zorgen. Wat gebeurt er allemaal en wat kan ik doen? Dat begrijp ik. Maar weet dat er veel mensen keihard werken om zo snel mogelijk alles weer normaal te laten zijn. En dat gaat ons zeker lukken.

Wat ik van jullie vraag is om elkaar niet gek te maken met paniekerige berichtjes. Het helpt niet en ze kloppen vaak ook helemaal niet. Als er belangrijke informatie is, hoor je dat van de minister of natuurlijk van mij, de burgemeester.

Wat ik ook vraag is om goed voor elkaar te zorgen. Doe bijvoorbeeld iets voor de mensen die thuis zitten en geen bezoek mogen ontvangen. Bel, mail of app wat vaker. Je verzint vast iets leuks dat anderen blij maakt. Want somber worden of bezorgd blijven heeft niet zoveel zin.

Groeten van de burgemeester,

Gertjan Nijpels

Reageer op dit onderwerp