WF Nieuws
Foto: DEEN Supermarkten

Wat eten wij vandaag: Kabeljauw met geroosterde tomaatjes, cannellinibonen en olijven

Kabeljauw met geroosterde tomaatjes, cannellinibonen en olijven

Wat eten wij vandaag: Kabeljauw met geroosterde tomaatjes, cannellinibonen en olijven Wat eten wij vandaag: Kabeljauw met geroosterde tomaatjes, cannellinibonen en olijven Uitprinten
Hoeveel personen: 4 Bereidingstijd:
Nutrition facts: calories fat

Ingrediënten

  • 300 g groene olijven, uitgelekt, grote
  • 3 stengels bleekselderij, fijngehakt
  • 5 el munt, fijngehakt
  • 2 el wittewijnazijn
  • 4 el olijfolie extra vergine en
  • olijfolie extra vergine, om te besprenkelen
  • 16 cherry-/kerstomaatjes
  • 5 el olijfolie
  • 1 blik cannelliniboon of, uitgelekt
  • 1 blik witte bonen, uitgelekt
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 kabeljauwfilets

Instructies

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Dep de olijven droog en maal ze fijn.
  2. Meng de olijven met de bleekselderij, munt, azijn en de olijfolie extra vergine. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Meng de tomaatjes met 2 eetlepels olijfolie en rooster ze circa 15 minuten in de oven. Verhit intussen de overige olijfolie en bak hierin de bonen, knoflook en rozemarijn circa 10 minuten op een lage stand.
  4. Roer regelmatig, zodat de bonen kneuzen en de velletjes barsten. Verhit de rest van de olie in een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de kabeljauw in circa 4 minuten aan beide kanten gaar.
  5. Verdeel het bonenmengsel in het midden van de borden en schep de tomaatjes en het olijvenmengsel eromheen. Leg de kabeljauw erop, bestrooi met peper en besprenkel met olijfolie.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?



Uw banner hier?