WF Nieuws

Maatregelen van de gemeente Drechterland tegen Corona

DRECHTERLAND – In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

Aanvullende maatregelen 15 maart
Op zondag 15 maart 2020 zijn hier aanvullende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus bijgekomen. Scholen en kinderdagverblijven sluiten tot en met maandag 6 april. Datzelfde geldt voor eet- en drinkgelegenheden (niet voor hotels) en sport- en fitnessclubs.

Deze maatregelen hebben ook gevolgen voor de gemeente en de evenementen en bijeenkomsten die in onze gemeente plaatsvinden. De dienstverlening blijft doorgaan, soms wel in een aangepaste vorm.

Bezoek aan gemeentehuis
De dienstverlening van de gemeente blijft doorgaan met de volgende aanpassingen:

  • de publieksbalie blijft open. Wij vragen u wel om van tevoren telefonisch contact met ons op te nemen voordat u langs komt. Wellicht kunnen wij uw vraag telefonisch beantwoorden. Als dat niet het geval is maken we een afspraak met u op het gemeentehuis.
  • afspraken bij inwoners thuis stellen we uit, tenzij deze echt noodzakelijk zijn.
  • bewonersavonden en bijeenkomsten die niet noodzakelijk zijn stellen we uit.
  • de raadsvergadering op 23 maart gaat door, alleen zonder publiek. Het is belangrijk om de besluitvorming van de gemeente door te laten gaan.

Up-to-date informatie
Op www.rivm.nl/coronavirus leest u alle (actuele) informatie over het coronavirus. Wilt u telefonisch contact opnemen met vragen over het coronavirus? Bel dan naar het landelijk informatienummer:  0800-1351

Kijk voor meer informatie ook op www.drechterland.nl/coronavirus.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?