WF Nieuws

Coronaleed verbroederd ook, mensen bieden zich massaal aan om te helpen

WEST-FRIESLAND – Nederland is op slot, scholen gesloten, horeca gesloten, kinderopvang alleen open voor mensen met een vitaal beroep, die daar hun kinderen wel mogen brengen, supermarkten waar gehamsterd wordt ondanks vele oproepen dit niet te doen.. Maar aan de andere kant verbroederd het coronavirus de mensen.

Via diverse Facebookgroepen bieden mensen zich aan om bijvoorbeeld boodschappen te doen voor anderen die niet in de gelegenheid zijn om boodschappen te doen, maar ook om op kinderen te passen zodat de ouders gewoon te werk kunnen gaan.

In de Facebookgroep Coronahulp- en aanbod West-Friesland wordt al massaal diensten aangeboden. Zo zegt Chantal Oud uit Enkhuizen dat zij ook hulp wil aanbieden in Enkhuizen daar waar nodig is. Ook Machteld de Kreij-Duurhoud uit Wognum biedt zich aan via de Facebookgroep om voor mensen boodschappen te halen in de omgeving van Wognum.

Susan D Prins uit Andijk wil voor mensen met honden deze wel uitlaten of een boodschap doen, ze zegt dat ze zelf een kleinschalige hondenopvang heeft en dat zeker de wat moeilijkere honden ook welkom zijn.

Reageer op dit onderwerp

Uw banner hier?Uw banner hier?